Kokiais elektrodais suvirinti vamzdžius?

Kokiais elektrodais suvirinti vamzdžius?

Elektrodai plieniniams vamzdžiams:

Kadangi vamzdžiai paprastai yra atsakingos konstrukcijos, jų suvirinimui reikėtų rinktis bazinio glaisto elektrodus. Virinant tokiais elektrodais gaunama aukšta siūlės kokybė su geromis stiprumo ir smūginėmis charakteristikomis. Tokios siūlės atsparesnės įtrūkimams dėl sumažinto vandenilio kiekio siūlės metale, be to, suvirinimui tokiais elektrodais, konstrukcijos atlaiko žemesnes nei -20 C temperatūras.

Vieni iš bazinių elektrodų rūšių - švediški Elga elektrodai P48P. P48P - specialiai sukurtas vamzdinės šaknies suvirinimui.

Kodėl P48P? Šie elektrodai pasižymi ypač stabiliu suvirinimo lanku, todėl lengva suvirinti sudėtingose padėtyse, nesibijant lanko užgesimo dėl prilipimo. Darbo charakteristikos nejautrios tarpelio pločio svyravimams ar vamzdžių galų sienelių persislinkimui. Siūlės perėjimas į pagrindinį metalą tolygus. Idealiai tinka šakninėms siūlėms. Tinka ir užpildymo bei viršutiniams sluoksniams, puikiai išlydydamas briaunas, sumažina defektų riziką, nežiūrint ar vedamas tiesiai ar skersiniais švytuojamaisiais judesiais. Lygus ir truputį išgaubtas siūlės profilis minimizuoja šlifavimo darbus, bei su jais susijusias dulkių ir triukšmo problemas.

LB-52U - geriausias vamzdžių šaknies suvirinimo elektrodas.

Japonų kompanijos "KOBELCO" suvirinimo elektrodai LB-52U - tai geriausi pasaulyje glaistyti suvirinimo elektrodai šaknies suvirinimui. Suvirinimas paprastas, greitas ir kokybiškas suvirinant mažai legiruoto plieno vamzdžius ir 490N/mm2 aukšto smūginio tąsumo plienus.

Vienas iš pagrindinių LB-52U elektrodų privalumų yra labai stabilus lankas ir labai mažas metalo purslų bei tiškalų kiekis suvirinant įvairiomis srovėmis. Tokiais elektrodais galima suvirinti absoliučiai visomis pozicijomis. Šie elektrodai nepamainomi virinant horizontaliai sumontuotus vamzdžius.

Elektrodai nerūdijančio plieno vamzdžiams:

Elektrodai nerūdijančio plieno vamzdžiams taip pat turi būti pritaikyti virinti įvairiose padėtyse. ELGA Cromarod LP- sukurti specialiai vamdžiams. Cromarod 308LP - 304 plienui, Cromarod 316LP -316 plienui.

Dėl išskirtinai gerų lanko stabilumo, suvirinimo vonelės kontrolės, uždegimo/pakartotinio uždegimo charakteristikų labai tinkamas vamzdžių suvirinimui sudėtingose vertikaliose ir lubinėse padėtyse. Palyginti plonas glaistas ir greitai stingstantis šlakas duoda privalumų suvirinant plonasienius gaminius.

Elga elektrodai Cromarod pasižymi ekonomiškumu:
Nerūdijantis plienas turi didesnę elektros varžą nei paprastas plienas, todėl elektrodas greitai perkaista ir maždaug trečdalis elektrodo ilgio tampa netinkamas naudoti. Cromarod elektrodais, palyginus su kitų gamintojų elektrodais, galima suvirinti mažesnėmis srovėmis, todėl elektrodo įkaitimas yra mažesnis, o elektrodas dega lygiai taip pat stabiliai. Elektrodą nepertraukiamai galite suvirinti tiek, kiek yra glaisto, o kitų gamintojų - maždaug tik du trečdalius.

Bendros rekomendacijos plonasieniams vamzdžiams su Cromarod LP:

  • Daugiausiai rekomenduojama virinti srove DC +, o prie itin didelių tarpelių DC - ,

  • Lengvai įveskite elektrodą tarp briaunų ir virinkite labai nedideliais judesiais,

  • Visada laikykite labai trumpą lanką,

  • Rekomenduojamas tarpelis 0,5 – 1,0 mm didesnis negu elektrodo diametras (pvz. 2,0 mm elektrodui reikalingas 2,5 – 3,0 mm tarpelis),

  • Suvirinimas mažomis srovėmis neleidžia susidaryti įpjovoms (elektrodas leidžia lankui degti stabiliai prie mažų srovių).

Šioje svetainėje naudojame slapukus jos funkcionalumo, vartotojo patirties gerinimo ir rinkodaros tikslais. Paspaudę „sutinku“ sutiksite su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite slapukų politikoje.