Kuo skiriasi miltelinės suvirinimo vielos nuo įprastų pilnavidurių suvirinimo vielų?

Skirtumai tarp metalo miltelinių ir įprastų pilnavidurių vielų

Nors miltelinės suvirinimo vielos Lietuvos rinkoje naudojamos jau seniai, tačiau poreikis joms nemažėja. Kodėl? Todėl, kad metalo konstrukcijų gamintojai vis dar susiduria su pagrindiniais iššūkiais:

  • Kaip sumažinti produkcijos savikainą?

  • Kaip pagerinti produkcijos kokybę?

  • Kaip padidinti gamybos našumą?

  • Kylanti darbo jėgos kaina ir žemesnės kvalifikacijos darbuotojai diktuoja suvirinimo procesų ir medžiagų, kurias lengva naudoti ir kurios reikalauja mažesnio apmokymo, poreikį.

Miltelinių vielų naudojimas padeda įveikti šiuos iššūkius dėl jų kokybinio pranašumo ir ekonominio naudingumo. Suvirinimo siūlei keliami kokybės ir našumo didinimo reikalavimai nutiesia kelią plačiam miltelinių vielų pritaikymui.

Čia trumpai supažindiname su pagrindiniais miltelinių vielų ir įprastų vielų skirtumais.

Metalo miltelinės vielos lydosi skirtingai negu įprastos pilnavidurės vielos.

Kadangi metalo miltelinėse vielose srovė teka ne per visą vielos skerspjūvį, o tik per išorinį apvalkalą, gaunami du pagrindiniai skirtumai palyginus su pilnavidurėmis vielomis, kurie daro įtaką siūlės kokybei (žiūrėkite į schemą):

  1. Platus kūgio formos lankas sukuria platų įlydymo profilį ir įgalina lengviau sujungti jungties tarpus. Taip sroviniu pernešimu gaunami labai smulkūs lašeliai.

  2. Kadangi srovės tankis metalo miltelinėje vieloje žymiai didesnis, ji greičiau lydosi (prie tų pačių srovių), todėl gaunami didesni greičiai ir aukštesnis prilydymo koeficientas.

Miltelinės suvirinimo vielos privalumai:

  • Dirbant su metalo milteline viela minimizuojami tokie suvirinimo defektai, kaip nesulydymas, įpjovos ar poros.

  • Kadangi metalo miltelinės vielos geriau toleruoja nešvarumus, gruntuotą paviršių , rūdis ir beveik nesukelia ištaškymo, dirbant su jomis sumažėja darbų prieš ir po suvirinimo.

  • Dėl aukštesnio prilydymo koeficiento gaunamas didesnis našumas.

  • Kartu su metalo milteliais būna pridėta legiruojančių, bei lanką stabilizuojančių priedų, kurie sumažina oksidaciją, pagerina mechanines suvirinimo siūlės savybes, minimizuoja gaunamą šlaką.


Galime pasiūlyti platų aukštos kokybės miltelinių suvirinimo vielų asortimentą. Nuo 1997m dirbame su švedų suvirinimo medžiagų gamintojais "ELGA" , o nuo 2016m tapome ir japonų kompanijos "KOBELCO" atstovais.

Lankinis suvirinimas milteline viela aktyviose dujose (FCAW) naudojant Kobelco miltelines vielas turi potencialą pasitikti šiandienos iššūkius ir yra pakankamai lankstus pasitikti augančius iššūkius ateityje. Taip yra dėl daugiau nei 30 metų miltelinių vielų tyrinėjimų ir tobulinimo patirties.

Kobelco vielų pagrindiniai bruožai:

  • įspūdingas funkcionalumas ir eksploatacija

  • aukštas prilydymo koeficientas,

  • puikios vielos tiekimo charakteristikos

Su suvirinimo vielų asortimentu galite susipažinti čia.

Arba kreipkitės į mūsų suvirinimo medžiagų specialistą Sigitą
8-686-93893
sigitas@suvirinimas.lt

Šioje svetainėje naudojame slapukus jos funkcionalumo, vartotojo patirties gerinimo ir rinkodaros tikslais. Paspaudę „sutinku“ sutiksite su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite slapukų politikoje.