Kas yra URANAMI suvirinimas?

Vamzdžių šaknies suvirinimas

Kas yra URANAMI suvirinimas?

Žodis Uranami kilo iš dviejų japonų kalbos žodžių, „Ura“ reiškia -išvirkštinė, kita pusė, o „Nami“ – bangelė, vilnelė.

Terminas „Uranami“ naudojamas apibūdinti metalo lašelių susilydimą ir bangelės formavimąsi išvirkštinėje šaknies tarpelio pusėje (suvirinimas iš vienos pusės nenaudojant formuojančio padėklo).

Šis terminas pradėtas naudoti 1954m, kai Japonijoje atsirado LB-52U elektrodai, dabar vadinami „uranami“ elektrodais. Suvirinant LB-52U elektrodais galima virinti tik iš vienos metalo lakšto pusės. Nereikalingi jokie formuojantys padėklai iš kitos pusės, todėl sutaupoma darbo ir medžiagų kaštai. Nereikia numušinėti šlako iš kitos pusės, kas ypač aktualu suvirinat vamzdžius.

LB-52U – geriausi URANAMI suvirinimo elektrodai

LB-52U – tai geriausi pasaulyje glaistyti suvirinimo elektrodai šaknies suvirinimui. Suvirinimas paprastas, greitas ir kokybiškas suvirinant mažai legiruoto plieno vamzdžius ir 490N/mm2 aukšto smūginio tąsumo plienus.

Raidė „L“ reiškia labai mažą vandenilio kiekį (angl. „low hydrogen“) , o raidė „B“ glaistu padengtą elektrodą. Skaičiai „52“ reiškia apytikslį metalo smūginį tąsumą, kai buvo išrasti šie elektrodai. Raidė „U“ reiškia – uranami suvirinimo būdą.

Vienas iš pagrindinių LB-52U elektrodų privalumų yra labai stabilus lankas ir labai mažas metalo purslų bei tiškalų kiekis suvirinant įvairiomis srovėmis. Tokiais elektrodais galima suvirinti absoliučiai visomis pozicijomis. Šie elektrodai nepamainomi virinant horizontaliai sumontuotus vamzdžius.

Suvirinant LB-52U elektrodais, gaunama labai graži, blizgi „uranami“ bangelė, kuri išsikiša kitoje metalo lakšto pusėje. Šie elektrodai leidžia didesnę šaknies tarpelio dydžio toleranciją, todėl suvirinsite parasčiau ir greičiau.

Atsparumas įtrūkimams ir geros mechaninės savybės

LB-52U pasižymi ypač geru atsparumu įtrūkimams dėl labai mažo drėgmės įsiskverbimo į suvirinimo metalą. Tai lemia gerą metalo stiprumą įvairiose temperatūrose. Jis gali būti naudojamas tiek prie labai žemų temperatūrų, tiek prie labai aukštų.

Smūginio tąsumo testo rezultatai LB-52U suvirinto metalo prie pastovios suvirinimosrovės, virinant pozicijoje vertikaliai aukštyn.

Išbandykite japoniškus elektrodus LB-52U šaknies suvirinimui!

LB-52U techinės charakteristikos.

Šioje svetainėje naudojame slapukus jos funkcionalumo, vartotojo patirties gerinimo ir rinkodaros tikslais. Paspaudę „sutinku“ sutiksite su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite slapukų politikoje.