Suvirinimo įranga: pirkti ar nuomotis?

Suvirinimo įranga: pirkti ar nuomotis?

Kokį suvirinimo aparatą pasirinkti? Kokios firmos? Kokį modelį?
Šie ir daugelis kitų klausimų kamuoja besirenkantį naują suvirinimo įrangą. Žinomų firmų kainos nemažos, o pigių ir nežinomų pirkti baisu. O kur dar modelių ir modulių pasirinkimas. Iš tikrųjų, bet kokios elektroninės įrangos išsirinkimas dėl prekių gausos iš pradžių tampa tikrai nemenku iššūkiu. Yra atvejų, kai suvirinimo aparatą labiau apsimoka nuomuotis, nei pirkti.

Suvirinimo aparato pirkimas yra patogus, kai suvirinimas yra jūsų pagrindinis darbas. Kai darbų apimtys gana didelės, tikriausiai jau savaime suprantama, kad labiau apsimoka aparatą pirkti. Gera įranga atsipirks, nes sutaupys jūsų ir jūsų darbuotojų laiką. Be to aparatas visada bus tada ir ten, kai Jums reikia, nereikės vykti į nuomos punktą pasiimti. Kitas dalykas, ne visi suvirinimo aparatų modeliai yra nuomojami, pavyzdžiui, aliuminio suvirinimui TIG ACDC aparatai.

Ką daryti, jei aparato reikia rečiau, o norisi gero, bet kainos kandžiojasi? Puikus būdas yra aparato nuoma. Visų pirma dėl to, kad galite jį išbandyti prieš perkant ir patikrinti, kaip su juo seksis dirbti suvirintojui, ar jis tiks jūsų darbo sąlygomis, ar suvirins jūsų gaminius taip, kaip reikia.

Renkantis tarp nuomos ir pirkimo, dar derėtų atkreipti dėmesį ne tik į darbų apimtis, bet ir darbų pobūdį – kokiems darbams jums reikės įrangos? Pavyzdžiui, poreikis suvirinti aliuminį dažnai tampa tikru galvos skausmu. Kaip žinia, yra 3 aliuminio suvirinimo būdai: aliuminio elektrodais (pats pigiausias, bet kartu ir prasčiausias nekokybiškas būdas), pusautomačiu arba specialiu TIG kintamos srovės AC/DC suvirinimo aparatu. Suvirinimas TIG būdu darbui imlus procesas, gana sudėtingas ir jį geriausia atlikti profesionalui. Tokių aparatų kainos prasideda nuo 3000 Eurų (atkreipkite dėmesį, kad aliuminio suvirinimui paprasti TIG netinka). Tokius tikrai gerus aparatus retai kas nuomoja, tad jeigu jums iš tiesų reikia suvirinti kokias nors mažas ir plonas aliuminio detales TIG būdu geriau kreiptis į profesionalus.

Kitas dalykas yra suvirinimas pusautomačiu. Jei suvirinimo pusautomatis tinka pagal darbo pobūdį, verta pagalvoti ir apie nuomą. Virinant pusautomačiu jums reikės ne tik aparato, bet ir suvirinimo vielos bei dujų. Suskaičiavus aparato, jo priedų (reduktorius, antgaliukai, vielos šarvas), vielos ir dujų išlaidas gali susidaryti nemenka suma. Be to aparatus reikia prižiūrėti, atlikti profilaktiką, laiku keisti šarvus ir antgaliukus. Jeigu virinate pora kartų per mėnesį pasvarstykite apie tokio aparato nuomą – jums bus pateiktas visas komplektas pagal jūsų darbo pobūdį su reikalingais priedais – tereikia nusivežti į objektą ir dirbti. Tas pats ir virinant nerūdijantį ar paprastą plieną TIG aparatu (jam taip pat reikia visų reikiamų detalių, pridėtinės vielos strypelių, volframo elektrodų, dujų, dujų reduktoriaus ir pan). Be to, dažniausiai nuomojantis aparatą, už medžiagas sumokate tiek, kiek realiai jų sunaudojate pagal faktą. Pavyzdžiui, išsnuomavus pusautomatį su vielos rite, grąžinate aparatą su neišnaudota viela,už vielą sumokate tiek, kiek iš tikrųjų jos sunaudojote.

Dar vienas suvirinimo įrangos nuomavimo privalumas yra tas, kad nereikia rūpintis aparatų aptarnavimu ir remontu. Viską atlieka nuomuotojai, iš kurių nuomojatės, vadinasi, - mažiau rūpesčių!

Taigi, renkantis suvirinimo įrangą, kyla įvairių klausimų, reikia atsižvelgti į ne vieną niuansą. Kviečiame svarstančius drąsiai skambinti ar rašyti mums ir konsultuotis!

Šioje svetainėje naudojame slapukus jos funkcionalumo, vartotojo patirties gerinimo ir rinkodaros tikslais. Paspaudę „sutinku“ sutiksite su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite slapukų politikoje.